About

Hieronymus_Bosch_051Potaknuti sve širom internalizacijom i normalizacijom logike oskudnosti i štednje, odnosno prihvaćanjem logike unutar koje je neizbježna korporatizacija umjetničkog i obrazovnog procesa (T/Com nagrade, ESSL, BECKs itd) provodimo projekt unutar kojeg preispitujemo vlastito prihvaćanje/neprihvaćanje pozicije dužnika.

Da li je neminovna pozicija u kojoj umjetnici zbog nedostatka javnog financiranja ovise o nagradama korporacija, da li postoje samo dvije opcije – biti oskudan/opskuran, ili vidljiv unutar zadanog “nužnog zla” selekcijskih komisija?

Koji su prostori ostali u kojima postoji mogućnost neuspjeha, greške, promašaja i rizika. Kako stvoriti prostor u kojem se može eksponirati nepoznatom i besciljnom, mimo sistema koji mjeri i kvalificira kreativnu energiju u rang liste, dobitnike i gubitnike? Koje su moguće alternative, kako je moguće postaviti taj odnos mimo dominantnih kategorija i kako oskudnost pretvoriti u nemjerljivost. U tome je trik!

U formi residency programa, studenti, nastavnici i gosti Odsjeka za animirani film i nove medije zauzet će prostor, opremu i resurse Pogona te eksperimentirati u disciplinama, tehnikama i formama koje nisu zastupljene u redovnom nastavnom kurikulumu. I, naravno, baviti se magijom pretvorbe.

Sudjeluju: Ana Hušman, Nicole Hewitt, Ivan Slipčević, Marko Tadić, Ivan Marušić Klif, Boris Cvjetanović, Damir Žižić, Sonja Pregrad, Vida Guzmić, Hrvoslava Brkušić, Vanja Babić, Vladimir Cvijanović, Dejan Gotić, studenti, nastavnici, diplomanti i gosti Odsjeka za animirani film i nove medije.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s